Preminuo na mjestu događaja
0

Beograđanin poginuo u sudaru s rođenim bratom

Sarajevo-x.com
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Beograđanin Marko A. (23) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Beogradu nakon što je u Ladu, kojom je upravljao, udario automobil kojim je upravljao njegov rođeni brat.

Marko je preminuo odmah nakon direktnog sudara, a njegov dvije godine stariji brat lakše je povrijeđen. Prema riječima rođaka nastradalog momka, on je u ponedjeljak navečer krenuo do obližnje šume da nasiječe drva za ogrjev. Pošto se brzo smračilo, a on se još nije vratio kući, njegov stariji brat odlučio je da krene pred njega.

"Uvijek siječemo drva u šumi do koje se dolazi seoskim putem, koji nije sređen, a ni osvijetljen. Tamo nisu mogli voziti brzo, išli su najviše 30 kilometara na sat, pa sam udar ne bi bio toliko strašan. Ali, drva koja je Marko naslagao iza sebe su pri direktnom sudaru pala na njega i preklopila ga", pričaju Markovi rođaci u nevjerici za srbijanski list Blic.

Pokušali su mu pomoći, ali bilo je prekasno.

"Uspio je da se pridigne na sekund i potom je preminuo. Na reakciju majke ne smijemo ni da mislimo. Nema ništa gore od toga kada je jedan brat odgovoran za smrt drugog", ispričali su rođaci dok je neutješni stariji brat u šoku stajao pored Markovog tijela.