U čast predsjedniku
0

Beograđani povodom dolaska Putina istakli transparent "Jedan od 300 miliona"

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Okupljanje građana, koji su iz svih krajeva Srbije došli u Beograd da bi pozdravili ruskog predsjednika Vladimira Putina, počelo je oko 14 sati kod Palate "Albanija", ali i na Terazijama, Trgu republike, dok je šetnja prema Hramu Svetog Save počela oko 16 sati.

Na ovom potezu se okupio veliki broj građana koji nose ruske i srpske zastave, dok je nekoliko desetina onih sa stranačkim obilježjima.

S razglasa se trenutno pušta muzika, istaknut je transparent "Jedan od 300 miliona", a manja grupa skandira "Putine, Putine".

Organizatori su najavili da će oko 16 sati, kada pristignu svi gosti iz provincije, krenuti u šetnju do Hrama Svetog Save. Učesnici bi trebali da idu preko Terazija, Ulicom kralja Milana do Slavije, pa onda Bulevarom oslobođenja prema Karađorđevom parku.

Na ulici se mogu vidjeti i transparenti podrške Vladimiru Putinu i Rusiji, a nisu izostali ni trgovci koji su sa zastavicama i bedževima iskoristili priliku da i oni nešto zarade od ove manifestacije, prenosi srbijanski Blic.