|

Beograđani na masovnim protestima poručili Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo

Beograđani na masovnim protestima poručili Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo
7
Klix.ba
5.1.2019. u 19:09
213
komentara
7

dijeljenja
Beograđani na masovnim protestima poručili Vučiću: Ti brojiš, mi odbrojavamo Foto: Telegraf
U Beogradu se održava peti protesti građana protiv nasilja pod sloganom "Jedan od pet miliona". Na protestima su govorili glumci Radoslav Milenković i Branislav Trifunović, a zatim su građani krenuli u šetnju beogradskim ulicama.
Protesti u centru Beograda su počeli minutom šutnje preminulim glumcima Marku Nikoliću i Ivi Gregureviću i fudbalskom velikanu Dragoslavu Šekularcu.

Na početku se okupljenima obratio glumac Branislav Trifunović, koji je pročitao pismo upućeno Draganu Bujoševiću, direktoru RTS. On ga je, između ostalog, pozvao da se povuče s tog mjesta, jer je, kako kaže, zloupotrijebio svoj položaj i poručio mu: "Dragane Bujoševiću, nije srpski šutjeti", prenio je Telegraf.

"Bujoševiću, vrijeme je da te građani podsjete na neke činjenice. Građani koji plaćaju pretplatu za javni servis podsjećaju te da si odgovoran javnosti i gledaocima, a ne političkim interesima vlasti. Građani te podsjećaju da si u obavezi da poštuješ pravo građana da znaju istinu, da ne koristiš javni servis u propagandne svrhe, da nemaš pravo da mijenjaš činjenice i obmanjuješ javnost - kazao je Trifunović sa govornice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf


Poslije njega, građanima se obratio glumac Radoslav Milenković.

"Mi smo mi, nismo mi ni gluplji, ni lijeni, ni veći ološ, ni veći neradnici, ni izdajnici, od bilo kog običnog čovjeka u svijetu... I zato imamo pravo da svi mi - ološ, šljam, lijenštine i izdajnici, kao i ovo malo finih ljudi među nama, živimo normalno u zemlji u kojoj su zakoni jednaki za sve i u kojoj od svog rada možemo da hranimo svoje porodice", kazao je Milenković, nakon čega su građani krenulu u protestnju šetnju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf


Među okupljenima su lideri pojedinih opozicionih stranaka Boško Obradović, Boris Tadić, Dragan Lutovac...

Okupljeni na protestima nose transparente "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", čime je upućena jasna poruka predsjedniku Srbije koji se ranije očitovao o malom broju demonstranata koji su izašli na ulice, uprkos činjenici da ih je bilo desetine hiljada.
Prijavi grešku


Komentari (213)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...