1 od 5 miliona
87

Beograđani izašli na nove proteste, s razglasa se puštale i pjesme Dubioze kolektiv

Klix.ba
U Beogradu se večeras održavaju trinaesti po redu protesti pod nazivom "1 od 5 miliona" protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Reporterka portala Klix.ba koja prati proteste na beogradskim ulicama javlja da su desetine hiljada građana ponovo odlučile dići glas protiv vladajućih struktura na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Tokom povorke sa razglasa se pušta muzika, a mogle su se čuti i pjesme bh. benda Dubioze kolektiv.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Beograđani su tokom mirne šetnje poručili da žele "osloboditi zemlju od onih koji su je zarobili".

Učesnici demonstracija su se, kao i ranije, okupili ispred Filozofskog fakulteta odakle su u koloni krenuli centralnim ulicama.

Kao i prošli put organizatori su obezbjedili veliki broj naljepnica na kojima se nalaze, kako kažu, laži srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koje namjeravaju polijepiti po cijelom Beogradu.

"Privatna svojina naših sugrađana nama nije meta. Meta su nam ulice koje su uzurpirali pripadnici diktatorskog režima, i u skladu s tim mi ćemo im, kao i do sada, odgovoriti", naveli su organizatori.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prošlog vikenda demonstranti su također lijepili naljepnice u Terazijskom tunelu kojeg su nazvali "Tunelom laži Aleksandra Vučića".

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom "Stop krvavim košuljama" održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.