{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Zvaničnih pregovora o formiranju nove vlade Srbije nema!

F
18.6.2008. u 20:53
0
0
Beograd: Zvaničnih pregovora o formiranju nove vlade Srbije nema!
0
Beograd: Zvaničnih pregovora o formiranju nove vlade Srbije nema!
Zvaničnih pregovora o formiranju nove vlade nema, nema ni objašnjenja da li su propali pregovori radikala, narodnjaka i socijalista, ali zato često stižu uvjeravanja o formiranju vlade do kraja juna i informacije o podjeli ministarskih mjesta između stranaka proevropskog bloka i socijalista.
Za zastoj u pregovorima radikala, narodnjaka i socijalista predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić krivi socijaliste, za koje kaže da su se sa Demokratskom strankom već dogovorili o formiranju parlamentarne većine i vlade. U međuvremenu se kupuje vrijeme da bi nas optužili da smo pasivni u pregovorima, ocijenio je Ilić.

S druge strane, potpredsjednica Socijalističke partije Slavica Đukić-Dejanović kaže da sudbina daljih pregovora sa radikalima i narodnjacima nije u rukama socijalista koji su ispostavili vrlo konkretne socijalne zahtjeve, ali da radikali i narodnjaci nisu odgovorili na te zahtjeve.

U Demokratskoj stranci ističu da strpljivo čekaju da socijalisti ozvaniče prekid pregovora sa narodnjacima i radikalima, a portparolka te partije Jelena Trivan kaže da je potpuno logično da i u Beogradu i u Srbiji bude ista vlast sa istim programom i da će Demokratska stranka na tome insistirati.

Visoki funkcioner G17 plus Suzana Grubješić izjavila je da ta stranka neće podržati vladu koju bi na republičkom nivou napravili Demokratska stranka i Socijalistička partija ukoliko socijalisti ne odustanu od koalicionog sporazuma za Beograd koji su sklopili sa radikalima i narodnjacima.

A ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Cameron Manter izjavio je da su građani Srbije napravili veoma jasan izbor i naglasio da će Srbija, ako se formira demokratska vlada koja vodi u Evropu, dobiti veoma veliku pomoć od Amerike, Evrope i čitavog sveta. Srbija će postati globalni igrač u ekonomiji, ljudi će moći da putuju kao što su nekad mogli a mladi će moći da studiraju širom EU, rekao je ambasador Manter, prenio je dopisnik Glasa Amerike iz Beograda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: