|

Beograd: Zbog otmice djevojčice uhapšeno troje francuskih državljana

Beograd: Zbog otmice djevojčice uhapšeno troje francuskih državljana
52
F
FENA
14.3.2015. u 09:49
40
komentara
52

dijeljenja
Beograd: Zbog otmice djevojčice uhapšeno troje francuskih državljana Djevojčica u naručju oca (Foto: Blic.rs)
Srbijanski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da je policija uhapsila troje francuskih državljana koji su u petak oko podneva u Beogradu oteli jednu dvogodišnju djevojčicu i s pripremljenom putovnicom pokušali je odvesti iz Srbije.
"Uhapšeni francuski državljani imali su originalne francuske pasoše i od ranije su poznati francuskoj policiji", rekao je Nebojša Stefanović u dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) nakon popodnevne akcije u kojoj je policija uspjela sustići i zaustaviti otmičare, te spasiti otetu djevojčicu nepovrijeđenu.

Kako je sinoć saopćilo ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije francuski državljani M. S. (45), S. A. G (50) i Š. E. K (25) uhapšeni su i osumnjičeni za trgovinu ljudima.

Akciji hapšenja prethodila je dramatična potjera, a policija je zapriječila sve izlaze s autocesta prema Mađarskoj i Hrvatskoj u potrazi za sivim BMW-om koji su opisali očevici otmice.

Dva sata poslije otmice u beogradskom naselju Braće Jerković, otmičari su probili rampu na naplatnoj postaji Šimanovci na auto-cesti Beograd-Zagreb, da bi ih nekoliko trenutaka kasnije zapriječila prometna policija i iz automobila spasila nepovrijeđenu otetu djevojicu.

"Tokom potjere policajci su primijetili da su otmičari u jednom momentu pokušali izbaciti dijete, preko ograde, pored autoceste I nastaviti dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vrijeme sustigla i opkolila, izbjegnut je najstrašniji scenariij i dijete je nepovrijeđeno", rekao je ministar Stefanović.

U automobilu je, prema informacijama MUP-a Srbije, nađena I putovnica s fotografijom djevojčice slične dobi s kojom su, kako se pretpostavlja, otmičari kanili odvesti dijete iz Srbije.

Djevojčicu je, ubrzo nakon što su otmičari uhićeni, preuzeo otac.

Prema tvrdnjama očevidaca, dvogodišna djevojčica bila je u naručju majke kad ju je u petak oko podne, dok su se vraćale iz trgovine, sustigao muškarac star oko 45 godina, odgurnuo majku i otrgnuo joj dijete, te pobjegao u BMW-koji je vozila žena plave kose.

Majci djevojčice, koja je pokušala otvoriti vrata automobila, otmičari su povrijedili prste i šaku.

Prve informacije upućivale su na dvoje otmičara, a ispostavilo se da ih je troje, pa se s velikom pozornošću očekuju prvi detaljniji rezultati istrage koju je srbijanska policija započela s francuskim kolegama.

Beogradski mediji javljaju kako su, navodno, svo troje uhapšeni već odavno poznati francuskoj policiji po kaznenim djelima.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...