Regija
258

Beograd: Vozač auta bh. tablica brusilicom skinuo lisice s točkova

Anadolija
U prijestonici Srbije večeras je uhapšen bahati vozač Opel Corse bh. registarskih tablica, pošto je s točkova svog automobila brusilicom isjekao lisice.
JKP "Parking servis" je od danas počeo lisicama da blokira točkove vozila sa stranim registarskim tablicama, za koje nije plaćen parking, a koji imaju najmanje dvije neplaćene dnevne parking karte u zoniranim dijelovima Beograda.

Parking servis je saopštio da su u ulici Ilije Garašanina na to vozilo bh. registarskih oznaka tokom dana lisice postavili radnici JKP "Parking servis".

Vidjevši lisice na svom automobilu, bahati vozač, koji duguje oko 30.000 dinara za neplaćene dnevne parking karte, najprije je pozvao šlep službu da mu odnese auto, ali kako su njihovi radnici, kada su primijetili lisice "Parking servisa" odbili da odnesu automobil, on je donio brusilicu, isjekao lisice i stavio ih u svoje vozilo.

Kako je navedeno u saopštenju, na poziv v.d. direktora "Parking servisa" Andrije Čupkovića, koji je odmah izašao na teren da obiđe radnike koji postavljaju lisice, pripadnici policijske stanice Palilula krenuli su u potragu za bahatim vozačem, presekli mu put i uhapsili ga.

"Ovakvo bahato ponašanje dužnika koji odbijaju da plate svoje obaveze, a iskaljuju bijes nad javnom imovinom bit će najstrože kažnjeno. Mi ćemo tome stati na put i uvesti red, a u saradnji s policijom i pravosudnim organima utjecat ćemo da se najstrože kazne bahati vozači, koji direktno ugrožavaju uvođenje komunalnog reda u Beogradu", rekao je Čupković, dodavši da je nedopustivo da se veliki dužnici na ovakav način obračunavaju s javnom imovinom.

Čupković je ranije danas povodom početka primjene odluke o "zarobljavanju" automobila sa stranim registracijama da se lisice neće stavljati na svaki automobil sa stranim tablicama koji dobije nalog za plaćanje dnevne karte, jer svakom može da se desi da nekada zakasni ili zaboravi da plati, već da će biti blokirana ona vozila čiji su vlasnici napravili veliki dug i očigledno je da svjesno i namjerno izbjegavaju plaćanje parkiranja.

"Ovi dužnici nisu turisti, već se radi o ljudima koji žive u Srbiji, a strane tablice koriste da bi izbjegli plaćanje parkiranja i nemaju namjeru da isplate zaostale obaveze. Postavljanje lisica na točkove stranih automobila nije prvoaprilska šala, u šta ćete imati priliku da se uvjerite već danas. Na taj način uvodimo red u parkiranje i stavljamo u ravnopravan položaj vozila sa domaćim i stranim tablicama, jer u Beogradu ista pravila moraju da važe za sve", izjavio je predstavnik Parking servisa.

On je istakao da novcem koji stranci duguju Beogradu samo u posljednje tri godine, gotovo 400 miliona dinara, mogla bi da se napravi manja podzemna garaža.

Najviše neplaćenih parkinga u Beogradu imaju vozači crnogorski registarskih oznaka, zatim slijede iz BiH, Italije, Njemačke, Francuske…