{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Uhapšen Goran Perčević

S
15.11.2014. u 22:17
5
3
Beograd: Uhapšen Goran Perčević
5
Beograd: Uhapšen Goran Perčević
Goran Perčević
U Beogradu je uhapšen Goran Perčević, koji je osumnjičen za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom, javljaju beogradski mediji.
Policija je Perčevića pronašla u stanu njegovog prijatelja na Banjici.

Nalog za hapšenje Perčevića izdat je zbog milionskih malverzacija i podizanja kredita bez pokrića koji su gurnuli Univerzal banku u propast.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je izdat nalog za hapšenjem Perčevića zbog malverzacija u privredi "kada je iskorištavanjem svog položaja i ovlaštenja i prekoračenja granica svog ovlaštenja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbjeđivanje kredita firmama".

Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstava obezbjeđenja, što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u cijelosti vraćeni".

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke... i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović.

Advokatska kancelarija "Nalić", koja zastupa Perčevića, navela je danas da će se on u ponedjeljak, 17. novembra, javiti državnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: