Regija
0

Beograd traži izručenje Bojana Gudurića

SRNA
Bojan Gudurić
Bojan Gudurić
Vlasti u Beogradu danas će od Ministarstva pravde BiH zatražiti izručenje Bojana Gudurića zbog više izvršenih krivičnih djela u Srbiji, rekla je Srni ministar pravde Srbije Snežana Malović.

Malovićeva kaže da je Gudurić, koji je državljanin Srbije, juče uhapšen u BiH i na osnovu srpske međunarodne potjernice, koja je raspisana radi njegove predaje Osnovnom sudu u Novom Sadu s ciljema izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog više izvršenih krivičnih djela.

Gudurić je kao član kriminalne grupe u Srbiji optužen za teška krivična djela pljački u Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici 2004. godine i u januaru 2005. godine.

Ona je precizirala da će molbu za izručenje podnijeti  Ministarstvo pravde  Srbije. 

  Bojan Gudurić, zvani Bajone    sinoć se predao policiji  Republike Srpske, a danas je predat Sudu BiH.  

 Hrvatski MUP za Gudurićem je  raspisao potjernicu zbog  ubistva  vlasnika hrvatskog nedjeljnika "Nacional" Ive Pukanića. 


Inače, suđenje za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića, uz velike mjere obezbjeđenja, počinje sutra, u zagrebačkom Županijskom sudu. Za to ubistvo optuženi su, osim Gudurića i Milovanovića, braća Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović.