Regija
0

Beograd: Spojeni sudski postupci protiv Miškovića i Đuraškovića

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Krivično vanpretresno vijeće u Beogradu donijelo je odluku da u jedan krivični postupak spoji slučajeve protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i vlasnika "Nibens grupe" Mile Đuraškovića, saopštio je Specijalni sud u Beogradu.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak, zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona eura.

Postupci su spojeni, pošto je utvrđeno da su ispunjeni zakonski uslovi za vođenje jedinstvenog postupka, s obzirom da se istovremeno oba postupka vode protiv više istih osoba, okrivljenih za više krivičnih djela.

Osim toga, između pojedinih krivičnih djela postoji međusobna veza i jedinstveni dokazi, a oba krivična postupka su u fazi dokaznog postupka.

Odluka je donijeta po prijedlozima okrivljenih Mile Đuraškovića i Dejana Jevtića, i njihovih branilaca, saopštio je Specijalni sud u Beogradu.

U skladu sa tim, promijenjen je i sudija Vladimir Vučinić u procesu protiv Miškovića, pošto će objedinjeni proces voditi sudija Maja Ilić.

Postupak protiv Miškovića i njegovog sina Marka, Đuraškovića, Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorane Mihailović, Dejana Jevtića, Zdravka Rašua, Predraga Filipovića, Živojina Petrovića i Jadranke Bardić sada je spojen sa postupkom protiv Đuraškovića, Jevtića, Ristića, Bore Jelića, Branislava Jovanovića, Ljiljane Kostić i Srđana Filipovića.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra, jer su advokati u Srbiji u protestu, a njihovo prisustvo je obavezno.

Sljedeće suđenje Miškoviću bilo je planirano za 29. decembar, ali će novi sudija, najvjerovatnije, odrediti i novi termin za objedinjeni proces.

Protiv Đuraškovića se vodi još jedan postupak sa kojim je ovaj spojen, a koji je pokrenut prije slučaja sa Miškovićem.