Regija
0

Beograd: Radikali s koalicijskim partnerima najavljuju proteste

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić najavio je u nedjelju mogućnost da s koalicijskim partnerima u Beogradu do srijede organizira proteste zbog odluke sadašnje beogradske vlasti da se gradska skupština konstituira 14. srpnja što smatra odugovlačenjem.

"Mislim da smo blizu završetka tih dogovora i načina na koji ćemo te demokratske promjene, koje su građani željeli izvesti u Beogradu, provesti u djelo", rekao je Vučić, kandidat tih stranaka za gradonačelnika Beograda.

Dodao je kako se nada da će se postići dogovor kako bi protest bio održan od srijede.

Rekao je i da će radikali sa strankama, Demokratskom strankom Srbije (DSS) i socijalistima (SPS), koje su već potpisale koalicijski sporazum o formiranju vlasti u Beogradu, poduzeti sve demokratske i zakonom dozvoljene mjere da se poštuje volja građana.

Vučić je kazao da su objašnjenja zbog čega je konstituirajuća sjednica gradske skupštine zakazana tek za 14. srpanj "nemoralna i nevjerojatna", kao i da mu je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić kazao kako nije uvjeren u to da SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS imaju većinu u Skupštini grada.

Na lokalnim izborima održanim 11. svibnja u Beogradu je pobijedila koalicija "Za europski Beograd-Boris Tadić", ali bez socijalista, koji su se opredijelili za suradnju s radikalima i demokratima, nisu mogli osigurati potrebnu većinu za formiranje vlasti.