{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd protiv ulaska Kosova u međunarodne organizacije

F
20.3.2008. u 22:22
0
0
Beograd protiv ulaska Kosova u međunarodne organizacije
0
Beograd protiv ulaska Kosova u međunarodne organizacije
Foto: AFP/File
Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić u četvrtak je zatražio od međunarodnih organizacija da ne prihvate mogući zahtjev Kosova za članstvom, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.
"Ministar Jeremić pozvao je predstavnike međunarodnih organizacija da ne prihvate mogući zahtjev za članstvom nelegalnih vlasti u Prištini, jer bi tako bilo narušeno poštivanje Republike Srbije kao suverene države, članice Ujedinjenih naroda", navodi se u priopćenju. Dodaje se da se Jeremić služben obratio predsjednicima i direktorima međunarodnih organizacija, foruma i agencija, kojima je prenio stajalište srbijanske Srbije o neprihvaćanju neovisnosti Kosova te upozorio na "moguće posljedice koje takav nelegalni čin može izazvati".

U priopćenju se kaže da "jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova i Metohije predstavlja ozbiljno kršenje međunarodnog prava, Ustava Republike Srbije, Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, kao i Završnog akta iz Helsinkija".

Ministar Jeremić uputio je zahtjev da se Kosovu odbije članstvo u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Međunarodnoj organizaciji rada, Organizaciji UN-a za industrijski razvoj, Međunarodnoj organizaciji za migracije, Međunarodnoj organizaciji za atomsku energiju, Međunarodnom monetarnom fondu, Svjetskoj banci, Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, Svjetskoj poštanskoj uniji, Međunarodnoj željezničkoj uniji, Svjetskoj carinskoj organizaciji, Europskoj banci za obnovu i razvoj i mnogim drugim organizacijama, navodi se u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: