Regija
0

Beograd: Prijetnje zaposlenima u tužiteljstvu za ratne zločine

FENA
Zaposleni u Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije u srijedu su dobili telefonsku prijetnju smrću, a neposredno potom slijedila je i lažna anonimna dojava da je u zgradi Specijalnog suda postavljena bomba.

Telefonsku prijetnju smrću zaposlenima u Tužiteljstvu uputio je muški glas koji se predstavio kao "Manojlo, nezavisni novinar", rečeno je agenciji Tanjug, a prijetnja je upućena nakon informacije o uhićenju haškog optuženika Stojana Župljanina, koji je nakon toga odveden u zgradu Specijalnog suda za ratne zločine na saslušanje kod istražnog suca.

Nakon te prijetnje, stigla je i anonimna dojava da je u jednom od zahoda u zgradi, u kojoj se osim Specijalnog suda i Tužiteljstva za ratne zločine nalazi i Specijalni sud i Tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala, postavljena bomba, ali je policija pretragom ustanovila da je dojava o bombi bila lažna.

Zgrada suda nije bila evakuirana.

Stojan Župljanin uhićen je u srijedu oko podne u jednoj stambenoj zgradi u Pančevu, javio je radio B92. Haško tužiteljstvo tereti ga za ratne zločine tijekom rata u Bosni i Hercegovini.