Regija
0

Beograd nudi pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv poplava

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ponudila pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv katastrofalnih poplava, ali da za sada nije postojala potreba za tim.

On je naveo da je jučer u telefonskom razgovoru sa ministrom bezbjednosti BiH Sadikom Ahmetovićem i ministrom policije Crne Gore Ivanom Brajevićem izrazio spremnost Srbije da pruži pomoć, a bio je u kontaktu i sa predstavnicima Vlade RS kada je riječ o poplavama u Bijeljini.

"Za sada nije postojala potreba da Sektor za vanredne situacije MUP Srbije pomaže BiH i Crnoj Gori, ali smo mi spremni, isto kao što smo izrazili spremnost da pomognemo Izraelu u gašenju velikih šumskih požara", rekao je Dačić novinarima u pauzi skupa o sprečavanju mobinga. 

On je naveo da nema uspješne borbe protiv teških posljedica vanrednih situacija ukoliko susjedne države jedne drugoj ne pomažu.

Dačić je dodao da je, nažalost, količina i snaga bujice u pojedinim polavljenim područjima takva da nije postojao način da se ona zaustavi.