|

Beograd nudi pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv poplava

Beograd nudi pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv poplava
0
S
SRNA
6.12.2010. u 11:57
0
komentara
0

dijeljenja
Beograd nudi pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv poplava Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija ponudila pomoć BiH i Crnoj Gori u borbi protiv katastrofalnih poplava, ali da za sada nije postojala potreba za tim.
On je naveo da je jučer u telefonskom razgovoru sa ministrom bezbjednosti BiH Sadikom Ahmetovićem i ministrom policije Crne Gore Ivanom Brajevićem izrazio spremnost Srbije da pruži pomoć, a bio je u kontaktu i sa predstavnicima Vlade RS kada je riječ o poplavama u Bijeljini.

"Za sada nije postojala potreba da Sektor za vanredne situacije MUP Srbije pomaže BiH i Crnoj Gori, ali smo mi spremni, isto kao što smo izrazili spremnost da pomognemo Izraelu u gašenju velikih šumskih požara", rekao je Dačić novinarima u pauzi skupa o sprečavanju mobinga.

On je naveo da nema uspješne borbe protiv teških posljedica vanrednih situacija ukoliko susjedne države jedne drugoj ne pomažu.

Dačić je dodao da je, nažalost, količina i snaga bujice u pojedinim polavljenim područjima takva da nije postojao način da se ona zaustavi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.