{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Nastavljeno suđenje za ratni zločin na Ovčari

F
17.3.2008. u 16:00
0
0
Beograd: Nastavljeno suđenje za ratni zločin na Ovčari
0
Beograd: Nastavljeno suđenje za ratni zločin na Ovčari
OSCE
Saslušanjem dvojice svjedoka odbrane, u ponedjeljak je pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu nastavljeno ponovljeno suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.
Prvi svjedok je izjavio da nikad nije bio u Vukovaru i da ne poznaje nikoga od optuženih, tako da je ostalo nejasno zašto ga je odbrana uopće pozvala za svjedoka. Drugi svjedok, nekadašnji oficir bivše JNA, na vlastiti je zahtjev svjedočio bez prisutnosti javnosti.

Ponovljeno suđenje optuženim pripadnicima nekadašnje Teritorijalne odbrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica" počelo je u ožujku prošle godine, nakon što je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu kojom je 14 optuženih bilo osuđeno, a dvojica oslobođena krivnje, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Tada su za ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika iz vukovarske bolnice na 20 godina zatvora bili osuđeni zapovjednik TO Vukovara I njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, kao i zapovjednik "Leve Supoderice" Milan Lančužanin, te teritorijalci Predrag Milojević, Predrag Dragović, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Ivan Atanasijević i (tad u odvojenom postupku) Saša Radak.

Na 15 godina zatvora bili su osuđeni Vujo Zlatar, Milan Vojinović I Jovica Perić, na 12 godina Predrag Madžarac, Nada Kalaba, jedina žena među optuženima osuđena je na devet, a Goran Mugoša na pet godina zatvora, dok su optuženi Marko Ljuboja i Slobodan Katić bili oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Dosad je za ratni zločin na Ovčari pravomoćno osuđen jedino nekadašnji pripadnik TO Vukovara Milan Bulić, prvotno na kaznu od osam godina zatvora, koja mu je presudom Vrhovnog suda Srbije smanjena na dvije, zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: