Regija
0

Beograd: Mirjani Mirković i njezinu sinu suđenje u odsutnosti?

FENA
Ministarstvo pravde Srbije obavijestilo je Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala da su udovica i sin haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković i Marko Milošević dobili azil u Rusiji, rekao je novinarima specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala Miljko Radisavljević te najavio moguænost da im se sudi u odsutnosti, javili su u utorak beogradski elektronički mediji.

Radisavljević je rekao da se Marko i Mirjana sumnjiče da su bili vođe kriminalne skupine koja se devedesetih godina prošlog stoljeća bavila krijumčarenjem cigareta. Specijalno tužiteljstvo će po završetku istrage odlučiti hoće li protiv njih podići optužnicu i predložiti da im se sudi u odsutnosti.

Protiv Mirjane Marković se u Okružnom sudu u Beogradu vodi kazneni postupak za zloporabu službenog položaja, zbog nelegalnog dodjeljivanja stana dadilji njezina unuka, a u lipnju prošle godine ona i sin Marko osumnjičeni su kao vođe kriminalne skupine koja se devedesetih godina bavila krijumčarenjem cigareta.

Osim optužbe za organizirani kriminal protiv Marka Miloševića se osam godina vodi kazneni postupak zbog prebijanja trojice pripadnika pokreta "Otpor", oporbe režimu Slobodana Miloševića, u Požarevcu.

Marko Milošević napustio je Srbiju odmah poslije 5. listopada 2000, kad je srušen Milošević, a Mirjana Marković je iz Srbije otišla u veljači 2003. godine.