Regija
0

Beograd: Koštunica za nastavak pregovora o Kosovu

FENA
Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u ponedjeljak da će na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a izaslanstvo Beograda ponuditi da se nastave pregovori o budućem statusu Kosova, javljaju beogradski mediji.

"U istom trenutku mora biti jasno da je Srbija već odbacila i unaprijed poništila jednostrani akt o stvaranju marionetske tvorevine na tlu Srbije...Možemo pregovarati, spremni smo za kompromis, ali Srbija mora biti i ostati cijela. U Ustavu Srbije voljom naroda je potvrđeno da je Kosovo Srbija i da nikada za Vladu Srbije i za državne institucije ne može biti drukčije", izjavio je Koštunica

On je naglasio da je svako rješenje koje na temelju Povelje UN-a i načela važeće Rezolucije 1244 utvrdi VS UN prihvatljivo za Srbiju.

"Isto tako, s obzirom na prijetnje koje su se nadvile nad Srbijom, naša je dužnost da se suprotstavimo grubom kršenju međunarodnog prava i pokušaju otimanja našeg teritorija. Nemamo drugog izbora nego biti protiv takve politike sile i nikada ne odstupiti od svojeg prava na očuvanje cjelovite Srbije", rekao je Koštunica.