Crnogorska policija
0

Banjalučanin ubio državljanina Srbije u Tivtu

SRNA
Crnogorska policija uhapsila je u Tivtu državljanina BiH čiji su inicijali Lj.T. (55) iz Banjaluke, sa boravištem u Tivtu, zbog sumnje da je ubio državljanina Srbije T.G. (50) iz Srbobrana, sa prebivalištem u Tivtu - saopštila je crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je Lj.T. došao u policijske prostorije u Tivtu i na prijavnici predao nož, pitajući šta je sa T.G. sa kojim je, kako je rekao, imao svađu i koga je nakon toga povrijedio nožem u kući u kojoj stanuje, u naselju Seljanovo.

Odmah po saznanju za događaj   Lj.T. je lišen slobode, a policijski službenici su pošli na lice mjesta gdje su ispred kuće u kojoj stanuje Lj.T, na kamenoj stazi, zatekli beživotno tijelo T.G.

Doktorka  Doma zdravlja koja je sa ekipom izašla na lice mjesta konstatovala je smrt  T.G. Ona je pregledom konstatovala da je na tijelu T.G. vidljiva sjekotina na lijevoj strani vrata, koja je nanijeta oštrim predmetom.

O događaju su obaviješteni viši državni tužilac u Podgorici i istražni sudija Višeg suda u Podgorici.

Na mjestu događaja, u prisustvu nadležnog tužioca, izvršen je uviđaj, kojim su izuzeti tragovi koji su zajedno sa predmetnim nožem poslati na vještačenje u Forenzički centar. 

Osumnjičeni Lj.T. će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Tijelo T.G. je, radi obdukcije, transportovano na Odjeljenje patologije Kliničkog centra Crne Gore.