Regija
0

Bandić objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

FENA
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je jutros kandidaturu za predsjednika države rekavši kako je vrijeme da Hrvatska, nakon oca domovine i građanina predsjednika, dobije hrvatskog predsjednika.

Bandić je svoju odluku saopćio na konferenciji za novinare jutros u sedam sati u Tomislavovom domu na Sljemenu u društvu supruge i kćeri te brojnih saradnika.

"Kandidiram se za predsjednika države jer svoje desetogodišnje iskustvo, znanje i energiju koju sam pokazao u borbi za Zagreb želim staviti na raspolaganje cijeloj Hrvatskoj", kazao je Bandić.

Dodao je kako tu odgovornost želi preuzeti "lišen stranačkih okova i slobodan kao Fenix".

"Radit ću kao konj za Hrvatsku - to je moj program - to sam pokazao četiri puta u Zagrebu", rekao je Bandić te najavio da 12. novembrag kreće u 35-dnevnu turneju po Hrvatskoj tokom koje će se, počevši od Iloka, družiti i razgovarati s građanima.

Na pitanje o njegovom odnosu sa SDP-om u kojem je jučer na 90 dana zaledio članstvo, Bandić je ponovio kako se njega ne može izbaciti iz stranke koju je stvarao te da on i dalje ostaje socijaldemokrat.

Bandić kaže kako bi volio imati podršku stranke koja ga, kako je rekao, nije podržala ni na prošlim lokalnim izborima i koja se posljednjih godinu dvije dana ukopala u ideološke rovove. Za svoje odnose s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem rekao je: "Postoje realizirani i nerealizirani ljudi, odnosno oni koji su puno napravili i koji nisu ništa napravili a sve znaju".

Osim Bandićevih kolega iz Gradskog poglavarstva i najbližih saradnika poput Mire Lace, Duška Ljuštine, Zvonimira Šostara, dogradonačelnice Jelene Vukičević Pavičić i drugih, od SDP-ovaca je jutros na objavi kandidature primijećen saborski zastupnik Ivica Pančić. Šefica izbornog stožera bit će profesorica Agronomskog fakulteta Jasmina Lukač-Havranek.