Sukobili se s policijom
0

Bad Blue Boysi skandirali "Srbe na vrbe"

Srna/Sarajevo-x.com
Jake mjere obezbjeđenja u Beogradu (Foto: Blic.rs)
Jake mjere obezbjeđenja u Beogradu (Foto: Blic.rs)
Hrvatski navijači koji su danas organizovano krenuli ka Beogradu neće prisustvovati polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske, pošto je srpska policija oko 17.30 sati odlučila da im ne dozvoli prelazak granice, prenijeli su srbijanski mediji.

Međutim, kako prenosi Index.hr u Arenu u Beogradu je do 19 sati ušla manja grupa od 50-tak navijača Hrvatske koja će prisustvovati utakmici.

Pripadnici MUP-a Srbije nekoliko sati su pretresali devet autobusa navijača zagrebačkog "Dinama" i splitskog "Hajduka" i poslije toga donijeli odluku da im se ipak ne dozvoli da uđu u Srbiju, javili su beogradski mediji.

U jednom trenutku, iritirana odlukom policije, grupa mladića je istrčala iz autobusa u kojem su se nalazili najekstremniji zagrebački Bad Blue Boysi, obučeni u majice sa likom nepravosnažno osuđenog Ante Gotovine i ogrnuti hrvatskim zastavama, te pokušala da se sukobi sa policijom.

Oni su skandirali "Ajmo ustaše", "Vukovar", "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", ali su ozbiljniji incidenti izbjegnuti i policija ih je bez upotrebe sile uspjela da vrati u autobus.

Pogranična policija Srbije prethodno je saopštila da je vratila danas dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača, jer nisu imali karte za utakmicu, a neki od njih su bili i pijani.

Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske počinje večeras u 20.15 sati u Beogradskoj areni.