|

Artemije tužio vladiku Atanasija, mitropolita Amfilohija, "Kurir" i "Alo"

Artemije tužio vladiku Atanasija, mitropolita Amfilohija, "Kurir" i "Alo"
0
F
FENA
10.12.2010. u 20:52
2
komentara
0

dijeljenja
Artemije tužio vladiku Atanasija, mitropolita Amfilohija, "Kurir" i "Alo" Vladika Artemije
Raščinjeni vladika Artemije (Marko Radosavljević) podnio je tužbe pravosudnim organima u Beogradu protiv umirovljenog episkopa Atanasija (Jeftića), mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i dnevnih novina "Kurir" i "Alo".
U saopćenju objavljenom na web stranici raščinjenog vladike i njegovih sljedbenika navodi se da su krivične prijave podnesene sudu u Beogradu zbog iznošenja neistina i uvreda na račun Artemija.

Protiv umirovljenog vladike Atanasija tužba je podnesena zbog krivičnog djela "klevete u stanju uračunljivosti".

Tužba protiv mitropolita Amfilohija je, kako se navodi, podnesena zbog uvreda iznesenih na račun Artemija u dnevnom listu "Kurir".

Krivične prijave su, dodaje se, podnesene protiv dnevnih novina "Kurir" i "Alo" zbog prenošenja, kako se tvrdi, neistina koje su izrekli umirovljeni vladika Atanasije i mitropolit Amfilohije.

Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve raščinio je vladiku Artemija na redovitom jesenskom zasjedanju toga najvišeg crkvenog tijela i vratio ga u red monaha.

Sada monah Artemije, međutim, ne priznaje odluke Sabora predstavljajući se i dalje kao episkop raško-prizrenski, prenio je Tanjug.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...