Arkanov ubica Dobrosav Gavrić predao se policiji u Cape Townu

S
Sarajevo-x.com
27.12.2011. u 20:38
0
23
Arkanov ubica Dobrosav Gavrić predao se policiji u Cape Townu
0
Arkanov ubica Dobrosav Gavrić predao se policiji u Cape Townu Dobrosav Gavrić
Dobrosav Gavrić, osuđeni ubica Željka Ražnatovića Arkana, predao se jutros policiji u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici, piše Blic.
Gavrić (38) koji se u JAR krio pod imenom Saša Kovačević u bjekstvu je od 12. decembra 2011. kada je trebalo da se javi južnoafričkoj policiji jer je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog posjedovanja kokaina.

Gavrić je otkriven tokom policijske istrage ubistva jednog čovjeka iz Cape Towna, povezanog sa organiziranim kriminalom, u martu ove godine.

Policija je, nakon pucnjave u kojoj je Gavrić povrijeđen, zaustavila njegov automobil. Da u njegovom džepu tada nije pronađen kokain, njegov identitet ne bi bio otkriven.

On je tada uhapšen, ali je pušten iz pritvora uz obavezu da se odaziva na pozive suda. Međutim to nije učinio 12. decembra, kada je bilo zakazano da se javi sudu i od tada se nije znalo gdje je.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001. godine, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanja zavjere za ubistvo Arkana.

Oni su poricali krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina.
Obojica su od tada u bjekstvu, jer su oktobra 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode.

Mediji su 14. decembra prenijeli informaciju da je Gavrić uhapšen u Južnoafričkoj Republici. No, dan kasnije srpsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da nije dobilo potvrdu takve informacije.


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: