{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đapić optužuje bivšeg predsjednika Mesića za izdaju

F
16.4.2011. u 15:01
0
19
Đapić optužuje bivšeg predsjednika Mesića za izdaju
0
Đapić optužuje bivšeg predsjednika Mesića za izdaju
Stjepan Mesić
Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić na konferenciji za novinare u Zadru optužio je bivšeg predsjednika RH Stipu Mesića za izdaju zbog, kako je kazao, nezakonite predaje brijunskih transkripata, a od Vlade RH je zatražio prekidanje svih pristupnih pregovora oko ulaska u EU te hitno raspisivanje parlamentarnih izbora.
"Treba imenovati saborsko istražno povjerenstvo kako bi se utvrdila odgovornost Mesićeve nezakonite predaje i objave brijunskih transkripata", rekao je Đapić, prenoseći zaključke Predsjedništva HSP-a u povodu jučerašnje osuđujuće prvostepene presude generalima Gotovini i Markaču.

Prvostupanjsko sudsko vijeće ih je osudilo na 24 i 18 godina zatvora za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu, a kao jedan od glavnih dokaza takvog pothvata navode "raspravu vođenu na brijunskom sastanku predsjednika Tuđmana s vojnim zapovjednicima 31. jula 1995."

"Vlada bi odmah trebala prekinuti sve pristupne pregovore o ulasku Hrvatske u EU, a budući da zemlje članice EU podupiru rad Haaškog suda, Vlada bi hrvatske ambasadore trebala povući iz tih zemalja na konzultacije, a ambasadore zemalja EU u Zagrebu pozvati na razgovor, kazao je Đapić.

Trebalo bi ukinuti i Zakon o općem oprostu Srbima koji su sudjelovali u pobuni protiv Republike Hrvatske, a saborskom odlukom osloboditi branitelje koji su u pritvoru ili zatvoru za kaznena djela počinjena u Domovinskom ratu, kazao je Đapić.

Među zaključcima Predsjedništvo HSP-a, objavljenim na njihovoj internetskoj stranici, još je i zahtjev da se zatraži izvanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a, te proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na hrvatskom moru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: