{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ante Marković pozvao na jaču regionalnu suradnju

F
25.4.2009. u 08:40
0
6
Ante Marković pozvao na jaču regionalnu suradnju
0
Ante Marković pozvao na jaču regionalnu suradnju
Zadnji predsjednik vlade negdašnje SFR Jugoslavije Ante Marković u petak se u Beogradu, nakon 18 godina, prvi put obratio javnosti na regionalnoj ministarskoj konferenciji o socijalnoj politici i pozvao na jačanje regionalne suradnje.
Na otvorenju konferencije "Socijalna politika u svjetlu gospodarske krize" Marković je ocijenio kako bi zemlje u susjedstvu Srbije trebale u gospodarskoj krizi potražiti rješenje u jačoj međusobnoj suradnji, naglasivši da se to može učiniti uspostavom svojevrsne carinske unije među državama.

"Već je jasno da su u svijetu stvoreni golemi monopoli, posebice u financijskom sustavu, i da ih kapitalistički sustav ne može nadzirati. Rješenje je potrebno tražiti odozdo prema gore, a ne odozgo prema dolje", rekao je Marković te kao jedno od mogućih rješenja za zemlje u regiji naveo međusobno povezivanje financijskih i gospodarskih potencijala.

Govoreći pred više desetaka sudionika skupa u negdašnjoj zgradi Saveznog izvršnog vijeća (SIV) SFRJ, kao najveći problem zemalja u toj regiji naveo je nedostatak ljudi koji posjeduju veliko znanje, naglasivši da se to posebice odnosi na vlade država.

"Najveći naš problem su ljudi. Mi nemamo dovoljno pravih ljudi, znalaca. Mi uništavamo svakog čovjeka koji imalo digne glavu. Ako ne budemo riješili ljudski čimbenik, koji trebamo poticati, nećemo lako izići iz krize", rekao je Marković.

Teme dvodnevna skupa bit će mjere koje zemlje primjenjuju da bi ublažile posljedice gospodarske krize i zaštitile najugroženije građane, te socijalni dijalog u zemljama na jugoistoku Europe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: