Gradsko vijeće Splita
0

Ante Gotovina zatražio da ga ne proglašavaju počasnim građaninom

FENA
Ante Gotovina
Ante Gotovina
Hrvatski general Ante Gotovina, koji je nedavno na Haškom sudu osuđen na 24 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u vojnoj akciji "Oluja", zamolio je da se odgodi inicijativa o njegovom proglašenju počasnim građaninom Splita i o imenovanju trga ili ulice po njemu.

Spomenuta inicijativa pokrenuta je u Gradskom vijeću Splita nakon haške presude.

"General Gotovina zahvaljuje gradu Splitu, inicijatorima i svim gradskim vijećnicima na inicijativi, potpori i časti koja mu je tim prijedlogom ukazana i moli da se postupak odgodi za neka buduća vremena", saopćio je danas ured splitskog gradonačelnika.

Dodaje se da se taj odgovor generala Gotovine odnosi i na proglašenje počasnim građaninom Splita i na imenovanje ulice ili trga u tom gradu njegovim imenom.

HSP-ov vijećnik Luka Roguljić je na sjednici 21. aprila predložio da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita te da se po njemu imenuje jedan od centralnih gradskih trgova ili ulica, a predsjednica vijeća Nevenka Bečić je podsjetila da takav prijedlog postoji još od 2001. Svih 22 prisutna vijećnika podržali su taj prijedlog.