Od književnosti do politike
0

Andrej Nikolaidis postao politički savjetnik

Sarajevo-x.com
Poznati crnogorski književnik proijeklom iz BiH Andrej Nikolaidis, kako javljaju crnogorski mediji, odlučio je raditi za crnogorsku vlast pa je prije dva dana imenovan savjetnikom predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Administrativni odbor crnogorske skupštine dao je u petak saglasnost za imenovanje Andreja Nikolaidisa za savjetnika za kulturu i slobodnu javnost predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, javili su crnogorski mediji dok je javnost zbog Nikolaidisovg dosadašnjeg djelovanja negodovala zbog ovog čina. Prvi komentari čitalaca crnogorskih online medija su negativni sa konstatacijom 'da mu ovo nije trebalo'.

Ovo imenovanje dolazi svega nekoliko sedmica nakon što je Krivokapić javno podržao Nikolaidisa u procesu koji je protiv njega vodio režiser Emir Kusturica. Krivokapić je zbog presude protiv Nikolaidisa kritikovao crnogorski Vrhovni sud.

Nikolaidis je inače do sada objavio nekoliko romana, sarađivao sa crnogorskim i bh. magazinima, a poznat je po svojim dosadašnjim političkim stavovima i oštroj kritici politike na prostoru bivše Jugoslavije.