Regija
29

Amfilohije prokleo Milu Đukanovića: Dabogda živo meso od njega otpadalo

Klix.ba
Amfilohije (Foto: EPA)
Amfilohije (Foto: EPA)
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije oštro je kritikovao premijera Crne Gore Milu Đukanovića zbog uvođenja sankcija Rusiji.

Amfilohije je sa promocije knjige "Vratiti se Rusiji“ podsjetio na riječi Svetoga Petra Cetinjskog iz njegovog zaveštanja i premijeru Đukanoviću poručio da treba pažljivo da ih pročita.

"Ko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3.000 puta od mene“.

To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsjednik Vlade Crne gore pročita ove riječi u trenutku kada po prvi put u historiji zavodi sankcije Rusiji, kazao je Amfilohije.

Amfilohije je ocjenio da je Đukanović takvu odluku dnieo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca.

"Bilo bi tužno i smiješno da nije istinito. Sve smo mogli očekivati u Crnoj Gori, ali to nismo mogli očekivati“, rekao je Amfilohije.

Kritike na račun crnogorskog premijera, nazivajući ga izdajnikom, iznio je i autor knjige "Vratiti se Rusiji“ Leonid Rešetnjikov, koji je, inače, general, doktor historijskih nauka i nekadašnji pripadnik obavještajnih službi.

"Đukanović je veliki izdajnik historijskog sjećanja našeg naroda. Nikada u historiji srpski narod, a crnogorski narod je dio srpskog naroda, nije bio protiv Rusije. To je velika izdaja za koju će odgovarati na Strašnom sudu“, kazao je Rešetnjikov na promociji svoje knjige koja je održana u hotelu Moskva, prenijela je agencija Beta.