Ambasade Srbije moraju na vidno mjesto okačiti sliku Tomislava Nikolića

F
FENA
28.11.2012. u 12:27
4
25
Ambasade Srbije moraju na vidno mjesto okačiti sliku Tomislava Nikolića
4
Ambasade Srbije moraju na vidno mjesto okačiti sliku Tomislava Nikolića Tomislav Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Srbije naložilo je ambasadama i konzulatima u svijetu da na vidna mjesta istaknu fotografije šefa države Tomislava Nikolića, potvrđeno je beogradskim medijima u ovom ministarstvu.
List "Danas" navodi u srijedu, pozivajući se na izvore iz ministarstva, kako je glavni tajnik ovog ministarstva Zoran Marković prije nekoliko dana uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije diljem svijeta s instrukcijom gdje i kako postaviti uokvirenu fotografiju Nikolićeva portreta, a kasnije je ta informacija potvrđena i "Blicu".

Prema pisanju "Danas", Marković je naveo da "u skladu sa zahtjevom Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije", u odgovarajućim prostorijama ambasada i konzulata ("ured šefa predstavništva, prijemni salon ili na drugim prikladnim mjestima") treba biti istaknuta uokvirena fotografija predsjednika Tomislava Nikolića formata 30x45 centimetara, te da je "dostavlja u dodatku".

List navodi kako do sada nije bila praksa postavljanja fotografija šefa države u diplomatsko-konzularnim predstavništvima niti je to uređivano naredbom, pa tako, osim doživotnog predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, nisu bili izloženi portreti predsjednika Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, pa čak ni Slobodana Miloševića.

U ministarstvu vanjskih poslova listu "Blic" rečeno je pak da je "riječ o uobičajenoj praksi". "Fotografije su se držale u ambasadama i za vrijeme prethodnog predsjednika, držat će se i za vrijeme svakog sljedećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svugdje u svijetu", rekao je "Blicu" glasnogovornik MVP Miloš Todorović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: