{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada SAD-a upozorila Amerikance na protest u Beogradu

F
29.7.2008. u 17:02
0
0
Ambasada SAD-a upozorila Amerikance na protest u Beogradu
0
Ambasada SAD-a upozorila Amerikance na protest u Beogradu
Foto: Reuters
Ambasada SAD-a u Beogradu upozorila je danas američke državljane da tokom popodneva i večeri izbjegavaju centar Beograda zbog demonstracija protiv hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba, haškog optuženika Radovana Karadžića.
"Spontane demonstracije dešavaju se u Srbiji s vremena na vrijeme zbog svjetskih ili lokalnih događaja. Podsjećamo američke državljane da čak i demonstracije koje su organizirane kao mirne mogu da se pretvore u konfrontaciju i eskaliraju u nasilje", navodi se u upozorenju koje je ambasada SAD-a objavila na svom internet sajtu.

"Zbog toga pozivamo američke državljane da izbjegavaju, ako je to moguće, dijelove grada u kojim se demonstracije održavaju i da budu oprezni. Američki državljani trebalo bi da se informiraju o zbivanjima i budu svjesni svog okruženja u svakom trenutku", dodaje se u upozorenju.

U saopćenju, u kome je navedeno da bi protestnom skupu u Beogradu moglo da "prisustvuje između 25.000 i 100.000" ljudi, stoji da su zbog demonstracija službe američke ambasada za rad sa strankama danas radile samo do 15 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: