Regija
49

Aleksandar Vučić kandidat za predsjednika Srbije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aktuelni predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić bit će kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsjednika Srbije, pišu srbijanski mediji.

Kako prenosi b92 odluka je donesena jednoglasno na sjednici SNS-a, a Vučić je novinarima kazao kako da se saopćenje za javnost kuca i da će biti "veoma precizno".

Srbijanski Blic.rs ranije je objavio da su Aleksandar Vučić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarali u nedjelju i ponedjeljak o predsjedničkim izborima u ovoj zemlji.

Navodno je Vučić poručio Nikoliću da ga je "uvijek podržavao", ali da zbog njegovih rezultata i istraživanja javnog mnijenja postoji "značajan rizik da Srbija izgubi sve".

"Vučić je rekao predsjedniku da je spreman da nastavi saradnju s njim, ali u nekom drugom obliku", kaže sagovornik "Blica".

Prema istom izvoru, Vučić je još istakao da je "suviše velika važnost svega što je urađeno u proteklom periodu da bi sve tako olako zbog jednih predsjedničkih izbora bilo izgubljeno". Kako pišu srbijanski mediji, Nikolić to objašnjenje nije prihvatio.