Brojne teme
31

Aleksandar Vučić 7. maja u službenoj posjeti Turskoj

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otputovat će 7. maja u posjetu Turskoj gdje će se turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarati o politici, ali i o privrednim temama. Jedna od tema trebao bi biti i put Beograd-Sarajevo.

U Vučićevoj delegaciji bit će i srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je ranije ove sedmice za Prvu TV kazao da Srbija želi povećati trgovinski razmjenu sa Srbijom i privući nove investitore.

"Verujem da će biti riječi oko realizacije infrastrukturnih projekata o kojima se razgovaralo tokom posjete Erdogana Srbiji. Mislim na realizaciju projekta auto-puta Beograd-Sarajevo", kazao je Ljajić.

Podsjećamo, predsjednik Srbije ranije je u više navrata najavljivao da će početkom maja posjetiti Tursku. Uz Vućića i Ljajića u Tursku bi trebala otputovati još četiri ministra.

Istovremeno, srbijanski mediji pišu o Vučićevoj posjeti Rusiji, međutim, iako to mnogi očekuju, Srbija još uvijek nije dobila poziv za inauguraciju Vladimira Putina.