|

Aleksandar Stanković novinar godine u Hrvatskoj

Aleksandar Stanković novinar godine u Hrvatskoj
0
S
SRNA
5.5.2010. u 17:10
1
komentara
0

dijeljenja
Aleksandar Stanković novinar godine u Hrvatskoj Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković je novinar 2009. godine u Hrvatskoj, odlučilo je Hrvatsko novinarsko društvo.
Osim Stankovića, koji je voditelj emisije "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije, za nagradu "Novinar godine", bili su nominovani Josip Bohutinski, Nataša Škaričić i Hrvoje Šlabek.

"U Stankovićevoj emisiji koja je već deset godina jedna od najgledanijih na HTV pretresa se sve i ništa se ne zaobilazi", navodi se u obrazloženju kandidature za nagradu "Novinar godine", koja se dodeljuje od 1954.

U obrazloženju se ističe da je Stanković "neumoran tragač za novinarskom istinom, društveni hroničar i žestoki kritičar političkih i društvenih zbivanja koji je često otvarao teme korupcije i organizovanog kriminala".

Stanković je po prijemu nagrade ukazao na loš položaj novinara u Hrvatskoj, a HRT-u prigovorio što nikad nije direktno prenosio dodjelu novinarskih nagrada, iako u programu ima prostora za nagrade glumcima ili muzičarima.

Aleksandar Stanković je publici poznat po agresivnom vođenju emisije, zbog čega je sa nekim gostima imao verbalne okršaje, a Emir Kusturica je prekinuo snimanje emisije s njim.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...