{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Albanski mediji o posjeti hrvatskog predsjednika Tirani

F
22.4.2008. u 10:53
0
0
Albanski mediji o posjeti hrvatskog predsjednika Tirani
0
Albanski mediji o posjeti hrvatskog predsjednika Tirani
Foto: AP
Štampa i elektronski mediji u Albaniji opširno su u utorak izvijestili o posjeti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesić Albaniji, ističući prijateljske odnose dviju zemalja.
Dnevni list "Ballkan" na prvoj i četvrtoj stranici opširno piše o boravku Mesića u Tirani ističući ga kao prijatelja Albanije i svih Albanaca, a Hrvatsku kao prijateljsku zemlju.

List je objavio tekst po naslovom: "Hrvatski predsjednik obećao olakšanje viznog režima za građane Albanije", citirajući predsjednika Mesića: "Politička suradnja dviju zemalja je veoma dobra i moja ocjena je da smo na dobrom putu. Mislim da ima puno mogućnosti za napredak, kako s hrvatske, tako i s albanske strane treba iskoristiti te mogućnosti".

Dnevni list "Republika" objavio je fotografiju Mesića na susretu s njegovim domaćinom predsjednikom Bamirom Topijem. I taj list navodi obećanje hrvatskog predsjednika da će se liberalizirati vizni režim, te posebno ističe kako je u svim razgovorima istaknuto intenziviranje gospodarske suradnje između dviju zemalja.

List "55" navodi da su izaslanstva Hrvatske i Albanije razgovarala o intenziviranju gospodarskih odnosa, te da je posebno bilo riječi o otvaranje zračne linije Tirana - Zagreb i redovitih pomorskih linija.

I svi elektronski mediji u Tirani tokom jučerašnjeg dana kao udarnu vijest imali su posjetu Mesića Albaniji. Albanska nacionalna televizija izravno je prenosila dolazak Mesića i hrvatskog izaslanstva u palaču Brigade u Tirani, konferenciju za novinstvo i obraćanje hrvatskog predsjednika zastupnicima albanskoga parlamenta.

Svi mediji prenose ocjene da su odnosi Albanije i Hrvatske, dviju zemalja koje su dobile pozivnicu za članstvo u NATO-u i teže ulasku u Evropsku uniju, na dobrome putu i bilježe stalni uspon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: