{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Albanska mafija finansirala Mesićevu kampanju

S
20.9.2011. u 22:20
0
36
Albanska mafija finansirala Mesićevu kampanju
0
Albanska mafija finansirala Mesićevu kampanju
Stjepan Mesić
Albanski kriminalci iz Hrvatske i inostranstva finansirali su 2000. godine prvu predsjedničku kapmanju Stjepana Mesića, tvrdi albanski preduzetnik Anton Kačinari.
Kačinari je kao svjedok na suđenju u Zagrebu publicisti Darku Petričiću, koga je Mesić tužio zbog klevete, rekao da je albanske kriminalce koji su finansirali Mesića predvodio Kristo Đerđaj koji, kako je naveo, stoji iza pljački zlatara i niza drugih krivičnih djela.

"Mesić je bio blizak sa sumnjivim zagrebačkim preduzetnicima albanske nacionalnosti, koji su bili povezani s Hrvojem Petračem", rekao je Kačinari i dodao da je bivši hrvatski predsjednik bio povezan i sa Albancima iz Poreča.

Kačinari je pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu pomenuo i Amira Muharemija za koga kaže da je kao hrvatski diplomata bio protjeran iz SAD, nakon čega ga je Mesić postavio za šefa svoje kancelarije. U iskazu je ukazao i na Mesićevu vezu sa kratkotrajnim predsjednikom Kosova Bedžetom Pacolijem.

Prema njegovim riječima, u Mesićevoj kampanji 2000. godine u početku nije bilo ni za kafu, a onda je odjednom bilo veoma puno novca.

Penzionisani policijski službenik Salih Fazlić pomenuo je bliskost bivšeg predsjednika s Osmanom Muftićem, puncem sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Karamarka.

Petričić je pozvao i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam da se pojavi u svojstvu svedoka da bi potvrdio da je Mesić šurovao s mafijašima koji su plaćali njegove kampanje. Jocić je ispitan u Beogradu i u iskazu je naveo da ne poznaje ni Mesića ni Petričića, niti da mu je jasno zašto je pozvan da svjedoči.

Mesić je tužio Petričića zbog izjava na Hrvatskoj televiziji i Radiju 101 da je albanska mafija finansirala Mesićeve izborne kampanje, da je Mesić zbog toga eksponent albanskog lobija i da odgovara tajkunima, pa je jedna od tri najbogatije osobe u Hrvatskoj.

Suđenje će biti nastavljeno 25. oktobra kada bi iskaz trebalo da da Stjepan Mesić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: