Zagreb
0

Aktivisti postavili živi zid na Cvjetnom trgu

SRNA
Foto: CROPIX
Foto: CROPIX
Aktivisti "Prava na grad" i Zelene akcije noćas su započeli stalno čuvanje Varšavske ulice u Zagrebu u želji da sačuvaju staro jezgro grada i pješačku zonu.

Postavljena su dva kontejnera koji će služiti kao info-pult gdje se građani mogu prijaviti u "živi zid" za Varšavsku, a aktivisti od danas neprekidno dežuraju u toj ulici i pozivaju građane da im se pridruže.

Pozvana je policija koja, za sada, nije reagovala, prenose hrvatski mediji. 

Danas ističe rok za žalbe stanara na rješenje grada Zagreba o početku radova u Varšavskoj ulici, a iz inicijative "Ne damo Varšavsku" očekuju ponovni protivpravni pokušaj raskopavanja pješačke zone, bez obzira na odluku Ministarstva zaštite okoline o žalbama stanara.

Iz ove inicijative pozivaju sugrađane na protest "protiv krađe Varšavske" koji će biti održan u srijedu, 10. februara u 18.00 sati u Varšavskoj ulici.

U saopštenju ove inicijative navode da od Skupštine i gradonačelnika Zagreba zahtijevaju da zaustave radove u Varšavskoj, između ostalog, zato što je "Hoto grupa" dobila dozvolu za jedan projekat, a trenutno realizuje potpuno drugi.