{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović, Dačić i Brajović dogovorili saradnju u borbi protiv kriminala

F
22.4.2012. u 13:03
0
0
Ahmetović, Dačić i Brajović dogovorili saradnju u borbi protiv kriminala
0
Ahmetović, Dačić i Brajović dogovorili saradnju u borbi protiv kriminala
Sa sastanka na Zlatiboru
Ministri sigurnosti i unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore Sadik Ahmetović, Ivica Dačića i Ivan Brajovića nakon današnjeg sastanka na Zlatiboru (Republika Srbija) potpisali su zajedničku izjavu.
Kako se navodi u izjavi, istaknuta je neophodnost razmjene iskustava u oblasti evropskih integracija, pridajući posebnu pažnju regionalnom pristupu oblasti Pravda, sloboda i bezbjednost (Poglavlje 24).

Također, istaknut je značaj jačanja saradnje u oblasti borbe protiv svih vidova ogranizovanog kriminala. U tom smislu, naglašena je neophodnost preduzimanja zajedničkih konkretnih mjera u prevenciji, otkrivanju i borbi protiv terorizma, u cilju jačanja bezbjednosti u regionu.

Jačanje saradnje u oblasti granične bezbjednosti predstavlja preduslov uspješne borbe protiv kriminala u regionu, navodi se u izjavi koju su potpisali trojica ministara.

U tom smislu, saglasni su da se posebna pažnja posveti unaprjeđenju saradnje u oblasti kontrole granica, borbi protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima.

Složili su se u pogledu potrebe za efikasnom razmjenom informacija u regionu, koordinirajućim aktivnostima njihovih nacionalnih organa odgovornih za pitanja javne bezbjednosti, kao i potrebom za razmjenom znanja i praktičnih iskustava iz svih relevantnih oblasti.

Ministri su istaknuli važnost razvijanja dijaloga na ministarskom nivou i složili se u pogledu njegovog nastavka u cilju dalje uzajamne koordinacije aktivnosti u oblasti unutrašnjih poslova, a u svijetlu evropske perspektive sve tri države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: