Regija
0

Advokat: Šarić vjeruje u "fer suđenje i želi istinu"

FENA
Ovako danas izgleda Darko Šarić (Foto: Blic)
Ovako danas izgleda Darko Šarić (Foto: Blic)
Darko Šarić je kaznenom izvanraspravnom vijeću Specijalnog suda rekao da se skrivao u Latinskoj Americi i dijelu Južne afrike i "da se dobrovoljno predao", prenio je novinarima ispred Specijalnog suda njegov branitelj Radoslav Baćević nakon završenog saslušanja.

U ovom trenutku, prema riječima advokata, još nije odlučeno o pritvoru, javlja Tanjug.

Šarić je sudu ispričao da se odlučio na predaju jer je lociran u Latinskoj Americi od strane sigurnosnih službi Srbije i Crne Gore, naveo je advokat Baćević.

On je objasnio da je Šarić želio biti iz Latinske Amerike prebačen u Crnu Goru kako bi se vidio s porodicom s kojom je imao priliku da tamo razgovarao oko pola sata.

Pored toga, advokat je dodao, Šarić se predao jer "vjeruje da će suđenje biti fer i pošteno i da će se utvrditi istina". On je najavio da će sutra ići u dužu posjetu Šariću kako bi se dogovorili što će raditi 24. marta kada je zakazan nastavak suđenja.

Prema njegovim riječima, Šarić je do sada primio 10 optužnica i treba da se vidi da li je spreman da sada iznese odbranu ili kasnije.

Advokat Darka Šarića očekuje odluku o pritvoru u toku dana.

On je napomenuo da je tužilaštvo predložilo pritvor zbog opasnosti od bijega, uznemiravanja javnosti i zaprijećene kazne za kazneno djelo za koje se tereti.