Novo saslušanje Paravinje
0

Advokat porodice Bilić najavio nove dokaze

SRNA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Pred Županijskim sudom u Šibeniku nastavljena je istraga u slučaju nestale maloljetne Antonije Bilić, a ispitana su tri svjedoka iz Drniša.

Svjedoci su 7. juna vidjeli ili Antoniju ili kamion koji je vozio Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za ubistvo Bilićeve.

Putem molbi stigla su svjedočenja kolega i poslodavca Dragana Paravinje. 

Opunomoćenik porodice Bilić, advokat Vinko Ljubičić najavio je nove dokaze u postupku, napominjući da će na temelju toga biti zatraženo i novo saslušanje Paravinje pred istražnim sudijom.

Paravinja je, osim za ubistvo Bilićeve, osumnjičen i za pokušaj silovanja djevojke kod Omiša. 

U BiH je nepravosnažno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, a u Srbiji je pravosnažno osuđen na 4,5 godine zatvora zbog silovanja.

Šefovi policija Srbije i Hrvatske dogovorili su osnivanje zajedničkog istražnog tima koji će prikupljati informacije o slučaju ubistva srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, uz koje se veže i Paravinjino ime, a uvezi toga biće zatražen i razgovor sa Paravinjom. 
Antonija Bilić (17) nestala je 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli, a hrvatska policija još za njom traga. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji vozač kamiona Dragan Paravinja.