Regija
0

Adlešić: Sanader nam nudi mjesto potpredsjednika vlade i ministra

FENA
Zagreb
Zagreb
Predsjednica HSLS-a Ðurđa Adlešić izjavila je danas da mandatar hrvatske Vlade Ivo Sanader njezinoj stranci nudi potpredsjedničko i ministarsko mjesto u novoj vladi.

"Nuđeno nam je jedno ministarsko mjesto i mjesto potpredsjednika u Vladi. Nismo se još očitovali oko ponude", kazala je Adlešić novinarima nakon sastanka s mandatarom u Banskim dvorima, na kojem je uz nju bio i potpredsjednik stranke Ivan Čehok.

Adlešić nije željela odgovoriti na pitanje je li i osobno spremna preuzeti dužnost u novoj vladi, ističući kako "misli da članovi HSLS-a prvi zaslužuju odgovor".

"Mislim da je i Sabor važan, mjesto saborskih zastupnika može biti vrlo važno", dodala je.

Objasnila je da će se danas sastati HSLS-ova stranačka tijela, koja moraju odlučiti o dogovorenom koalicijskom sporazumu i ponuđenim kadrovskim rješenjima.

Na pitanje nudi li se HSLS-u mjesto ministra obrazovanja za Čehoka, odgovorila je, "to nije točno, bilo je i drugih mjesta".

Nakon čelnika HSLS-a, na sastanak s mandatarom došao je i predsjednik HSS-a Josip Friščić, a Adlešić je naglasila da nema posebnih razloga za odvojene pregovore o kadrovima, osim činjenice da ona mora biti na sjednicama stranačkih tijela.