Službeni partner Applea
0

ACMT opremio novu učionicu Apple iMac računarima

Sponzorirani članak
American College of Management and Technology (ACMT) iz Dubrovnika je opremila novu kompjutersku učionicu s četrdeset Apple iMac računara u sklopu priprema za novi studij informacijskih tehnologija koji kreće u septembru.

Posjedovanje Apple Mac laba će studentima omogućiti rad na naprednom razvoju multimedije u jednoj od najnaprednijih kompjuterskih učionica u Hrvatskoj i regiji. Saradnja između dvije američke kompanije, ACMT-a i Applea će se nastaviti kroz formiranje trening centra za Apple računare na ACMT-u.

Davor Telban, voditelj informatičke podrške na ACMT-u je izrazio zadovoljstvo nabavkom Mac-ova te jednostavnošću instalacije i upotrebe: "Kolege iz informatičke podrške i ja smo s oprezom pristupili nabavci Appleovih proizvoda – moram priznati da sam do sada radio samo s PC-evima pa nam je bilo neobično kada je Rochester Institute of Technology, naš matični univerzitet iz SAD-a, kao uvjet za studij IT-a postavilo posjedovanje iMac laba. Čim je pošiljka stigla, strah je nestao jer su Macovi praktički spremni za rad čim ih se stavi na stol te su izostale uobičajene peripetije s instaliranjem softwarea i pripremom za rad.“

Nabavku računara i tehničke specifikacije Mac-ova je s Rochester Institute of Technology koordinirao Chad Weed, jedan od prodekana RIT-ova koledža za primjenjenu nauku i tehnologiju. "Sretan sam što sam uključen u ovaj projekt i što pomažem ACMT-u u pružanju nečeg novog i neotkrivenog, ali prijeko potrebnog studentima. Apple kompjuteri imaju bolje mogućnosti za razvoj multimedije, a znanja koja će steći na našem studiju informacijskih tehnologija će im po diplomiranju biti velika kompetitivna prednost. Osim poznavanja rada na PC-u, napredno znanje iMaca će biti onaj, u informatici uvijek potrebni, korak dalje“, zaključio je Weed koji je na ACMT stigao 20. jula kako bi službeno pustio u rad Apple Mac Lab.

ACMT je prva privatna visoko obrazovna institucija u regiji. Ove godine upisuje svoju 13-tu generaciju na smjeru Service Management kao i prvu na smjeru Informacijske Tehnologije.

Više informacija o upisima koje je još moguće obaviti u augustu, kao i programima možete pronaći na www.acmt.hr ili na +385 20 433 000.