Pričali telefonom
40

Abazović objavio dio razgovora sa Zelenskim: Prije 2-3 decenije smo bili u sličnoj situaciji

N. V.
Dritan Abazović (Screenshot)
Dritan Abazović (Screenshot)
Premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je danas sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i na svom Facebooku objavio snimak dijela razgovora sa njim.

Na početku razgovora čuje se da Abazović izražava podršku narodu i vojsci Ukrajine da se izbore sa ruskom agresijom.

"Ovo je jedini način za sada d aostvarimo komunikaciju, a ono što bih ja želio jeste da vidimo mir u Ukrajini i stoga budite sigurno da je Crna Hora snažan partner ukrajinskom narodu. Veoma nas rastužuje agresija Rusije, ali ujedno smo i ponosni zbog svega što ste Vi kao predsjednik učinili za svoju zemlju i ponosni smo kako se Ukrajinci nose sa ovom katastrofom", rekao je Abazović.

Zelenski mu na to odgovara pozivom na direktni susret, odnosno dolazak Abazovića u Ukrajinu.

"Hvala vam na ljubaznim riječima. Razgovaramo telefonom ovaj put, ali bi nam bila čast da vam poželimo dobrodošlicu u vrijeme kada god vama odgovara", rekao mu je Zelenski.


Crnogorski premijer je istaknuo i to da je na ovom prostoru također bio rat te da narod Crne Gore zna da suosjeća i razumije bol ukrajinskog naroda.

"Bilo bi mi zadovoljstvo sresti se s vama, ali i da simbolično prenesem poruku sa Zapadnog Balkana jer smo i mi sami prije 2-3 decenije bili u manje-više sličnoj situaciji i suosjećamo sa svime što se događa ukrajinskom narodu", rekao je Abazović.

Abazović je na svom Facebooku u opisu videosnimka objavio kako je zahvalan na pozivu koji je imao i prilici da uputi jasnu i otvorenu podršku Crne Gore.