|

53-godišnjak druga žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj

53-godišnjak druga žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj
0
F
FENA
7.1.2011. u 09:17
2
komentara
0

dijeljenja
53-godišnjak druga žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj Foto: PA
U zagrebačkoj Klinici "Fran Mihaljević" umro je 53-godišnjak iz Zagreba zaražen virusom H1N1, a koji je druga žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj.
Kako je sinoć izjavio primarijus Tomislav Maretić, pacijent je sa simptomima teškog disanja, bolovima u mišićima i drugim simptomima gripe primljen 3. januara, a to je druga osoba umrla od svinjske gripe ove sezone.

Po njegovim riječima, u Klinici "Fran Mihaljević" na liječenju 48 pacijenata sa simptomima gripe, a od toga je u jedinici intenzivnog liječenja njih petero. Maretić je rekao kako je ambulanta Klinike posljednjih dana puna bolesnika koji traže pomoć te da je jučer bilo više od 200 pacijenata, od kojih je njih više od sto imalo simptome gripe.

Ljekari preporučuju da se bolesnici s blažim simptomima gripe liječe kod kuće. Teži simptomi su otežano disanje uz visoku temperaturu, dugotrajnije povraćanje i drugo, rekao je Maretić.

Hrvatski ministar zdravstva i socijalne skrbi potvrdio je 28. decembra 2010. da je jedna osoba umrla od komplikacija izazvanih virusom svinjske gripe H1N1.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...