Hrvatska
0

13 poginulih na autocesti Zagreb-Split

FENA
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list
U teškoj prometnoj nesreći slovačkoga autobusa koja se dogodila jutros poslije 6 sati na 196. kilometru auto-ceste Zagreb-Split u smjeru juga na nadvožnjaku Mogorić kod Gospića, poginulo je 13 osoba, 20-ak teže ozlijeđenih zbrinuto je u gospićkoj bolnici, a lakše ozlijeđeni putnici smješteni su u Centar za prihvat putnika Hrvatskih auto-cesta (HAC) u Svetom Roku.

Istražna sutkinja Županijskoga suda u Gospiću Matilda Rukavina izjavila je nakon završenoga očevida da je u teškoj prometnoj nesreći autobusa slovačkih registarskih oznaka poginulo 13 osoba - putnika iz autobusa.

U autobusu slovačkih registarskih oznaka bilo je 49 putnika, a do nesreće je došlo kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, istrgnuo 20-ak metara čelične ograde kolnika i udario u betonski stup nadvožnjaka.

Promet autocestom A 1 Zagreb-Split sada teče samo u smjeru Zagreba, a još je zatvoren u smjeru Splita pa se vozi obilazno državnom cestom D 50.

Zbog tragične prometne nesreće autobusa slovačkih registarskih oznaka stradale koji su zbrinuti u gospićkoj bolnici, kao i mjesto nesreće, posjetit će hrvatski ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević i glavni ravnatelj Policije Marijan Benko.