Više napadača
73

Pucnjava kod sinagoge u Beču: Ima mrtvih, u toku velika antiteroristička operacija

D. Be.
Jedan od napadača (Foto: Twitter)
Jedan od napadača (Foto: Twitter)
U Beču se odvija velika antiteroristička akcija nakon pucnjava koje su prijavljene kod sinagoge u blizini Schwedenplatza večeras oko 20 sati. Prve informacije govore da ima mrtvih i povrijeđenih.

Austrijski Kronen Zeitung javlja da su jake policijske snage raspoređene u Beču, a prema prvim informacijama ranjen je policajac koji je u životnoj opasnosti.

[TWITTER]1323357207199653888[/TWITTER]

"Ispaljeno je nekoliko hitaca, a navodno se jedan od počinitelja raznio eksplozivnim pojasom. Navodi se da su u bijegu i drugi počinitelji. Policija je tražila od stanovništva da izbjegava ove dijelove grada", navodi Kronen Zeitung koji još nema potvrdu da se dogodila eksplozija.

Jake policijske snage blokirale dio Beča
Jake policijske snage blokirale dio Beča

Kurier javlja da postoje izvještaji o sedam mrtvih, uključujući jednog policajca i četvero teško ranjenih.

Iz policije je saopćeno da će izvjestiti javnost o detaljima čim budu imali više informacija.

[TWITTER]1323344876717703168[/TWITTER]

Napadač koji je pucao je u bjekstvu i za njim se intenzivno traga. Lokalna televizija ORF je izvjestila da je jedna osoba ubijena i da ima nekoliko povrijeđenih.

Na društvenim mrežama stanovnici Beča navode da je bilo više napadača te da izbjegavaju ovo područje. Na Twitreru je objavljena fotografija muškarca koji drži pušku i za koga se tvrdi da je jedan od napadača.

[TWITTER]1323357896437096448[/TWITTER]

Neki mediji javljaju da su se napadi dogodili na četiri lokacije - sinagoga, Jevrejska zajednica i dva restorana. Za sada još nema potvrde da li se radi o terorističkom napadu niti koliko ima povrijeđenih.