Loš dogovor?
99

Prvi čovjek SDP-a Mostar: Zacementirana je podjela grada

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
"Potpisom Modela B Izetbegović i Salem Marić su izdali interese Mostara i države Bosne i Hercegovine", rekao je predsjednik mostarskog Gradskog odbora SDP-a Arman Zalihić komentirajući za Klix.ba današnje potpisivanje sporazuma između SDA i HDZ-a u Mostaru.
"Matematika je egzaktna nauka i možete zaračunati mandate po zadnjim izborima, pa ćete vidjet da je to izdaja građana Mostar i interese Bosne i Hercegovine, da to cementira podjele u Mostaru i da su uslišane želje Dragana Čovića. U tom domenu je dogovoren jedan paket gdje se ide u izmjene Izbornog zakona vezano za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i popunu Doma naroda. Prema tome uslišane su želje Dragana Čovića“, zaključio je Zalihić.

On je dodao kako prije dvije godine stranke nisu izabrale niti jedan od va ponuđena modela.

"Oni kažu da mi nikada nismo učestvovali aktivno i da smo samo populistički gledali sa strane. Mi smo prije dvije godine aktivno učestvovali. U Vijećnici se pričalo o dva modela. Sve stranke koje su pričale o ta dva modela su trebale izabrati koji je bolji. Nisu izabrale, nego su ga SDA i HDZ sada stranačkim kalkulatorima izabrali“ kaže Zalihić.

Podsjetimo, Dragan Čović i Bakir Izetbegović stavili su danas potpis na politički sporazum o održavanju izbora u najvećem hercegovačkom gradu.