{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protest ispred Ambasade BiH u Ljubljani: Koga vi predstavljate?

26.11.2013. u 15:43
108
39
Protest ispred Ambasade BiH u Ljubljani: Koga vi predstavljate?
108
Grupa bosanskohercegovačkih državljana koji žive u Ljubljani danas je tačno u podne organizirala mirni protest pred Ambasadom Bosne i Hercegovine u Ljubljani.
Zilhad Kudić, organizator ovog protesta, kazao je da Ambasada BiH u Sloveniji nikad ništa ne organizuje za svoje građane, stoga su se oni danas okupili da izraze svoj protest.

"Živim u Sloveniji 30 godina. Nikad nisam doživio da Ambasada Bosne i Hercegovine nešto organizira za svoje građane. Dan državnosti nikada nisu obilježili. Predstavnici Ambasade, a pogotovo ambasador Slavko Puljić, ne pojavljuju se nikada među nama, bez obzira na to o kakvoj manifestaciji je riječ. On kao da ne postoji. Mi nemamo nikakve koristi od naše ambasade. No, mi bismo mogli pomoći i ambasadu i BiH ukoliko bi predstavnici pokazali samo malo poštovanja prema nama", rekao je Kudić.

Dodaje da je u Sloveniji veliki broj privrednika koji bi svake godine mogli sponzorirati različite kulturne, obrazovne i druge projekte. No, ništa od toga.

"Čini mi se da ambasada postoji zbog radnih mjesta koja zauzimaju diplomate iz BiH koji nemilosrdno troše novac na iznajmljene stanove, skupe automobile i slično. Mi razmišljamo da pokrenemo peticiju koju bismo uputili Predsjedništvu BiH, kojom bi tražili da se zatvori Ambasada BiH u Ljubljani. Ovo što se događa nema nikakvog smisla", rekao je Kudić.

Na protestu se okupilo nekoliko desetaka bosanskohercegovačkih državljana koji su izrazili svoje nezadovoljstvo radom Ambasade, a pogotovo zbog neobilježavanja Dana državnosti, 25. novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: