{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prihvaćena nominacija Majlinde Bregu za generalnu sekretarku RCC-a

F
FENA
23.4.2018. u 17:09
1
2
Prihvaćena nominacija Majlinde Bregu za generalnu sekretarku RCC-a
1
Prihvaćena nominacija Majlinde Bregu za generalnu sekretarku RCC-a
Na 10. godišnjem sastanku Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), održanom danas na Brdu kod Kranja, prihvaćen je godišnji izvještaj te organizacije za 2017-2018. godinu kao i nominacije Majlinde Bregu za sljedeću generalnu sekretarku Vijeća na mandat od 2019. do 2021., a Igora Lukšića za generalnog sekretara RCC-a s mandatom od 2022. do 2024.
Na sastanku, kojim su zajednički predsjedavali Goran Svilanović, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju i Matej Marn, u ime slovenskog predsjedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), razmatrane u aktivnosti Vijeća, aktuelnosti na polju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi (JIE), kao i predstojeći izazovi.

Učesnici godišnjeg sastanka su zahvalili sadašnjem generalnom sekretaru Vijeća Goranu Svilanoviću na njegovom nezamjenjivom doprinosu u službi regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom prethodnih skoro šest godina njegovog mandata na toj funkciji.

Svilanović je čestitao Bregu i Lukšiću na nominacijama za dužnost generalnog sekretara Vijeća za regionalnu saradnju i poželio im puno uspjeha u budućem radu. Izrazio je spremnost da, tokom prijelaznog perioda, pomogne svojoj nasljednici kako bi se osigurao nesmetan prijenos dužnosti.

Poručeno je da je Vijeće izraslo u organizaciju koja je istinski u regionalnom vlasništvu sa važnom ulogom u oblastima od zajedničkog interesa.

Godišnji sastanak su organizirali Sekretarijat Vijeća za regionalnu saradnju i Slovenija kao predsjedavajuća Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Sastanak se održava zajedno sa sastankom ministara vanjskih poslova i samitom Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz RCC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: