|

Preduzeću Park danas isporučena velika pokretna radionica s alatom

Preduzeću Park danas isporučena velika pokretna radionica s alatom
0
E. Sk.
17.10.2019. u 16:13
11
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Pokretna radionica s alatom isporučena je danas preduzeću Park. Riječ je o radionici koja će olakšati njihove mnogobrojne poslove i aktivnosti na terenu, a nabavljenu opremu u ime ovog preduzeća preuzeo je v.d. direktor Edin Abdurahmanović sa saradnicima.
S obzirom da je nova oprema dio Sporazuma o finansijskom ulaganju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP-a i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS današnjoj primopredaji u krugu preduzeća Park prisustvovao je i ministar Srđan Mandić i predstavnici UNDP-a.

Osim radionice koja će višestruko koristiti preduzeću Park za brojne poslove, prije svega mehanizacije i mašina, a time i održavanju zelenih površina, javne rasvjete, parkovskog mobilijara i opreme na dječjim igralištima, u proteklim danima oprema i alati obnovljeni su novim motornim pilama, puhačima za prikupljanje opalog lišća i pokretnim ljestvama.

Ukupna vrijednost do sada isporučene robe kreće se oko 36.000 KM, a narednih dana bit će isporučena i mehanizacija i to auto korpa, traktor, samohodne kosilice za travu, kao i 50 radnih uniformi za radnike koji obavljaju poslove održavanja zelenila. Preostali dio opreme za rad, odnosno mehanizacija, bit će vrijednosti 464.000 KM, što će u potpunosti iznositi ukupno 500.000 KM, koliko je Sporazumom namijenjeno za preduzeće Park.

I tokom današnje primopredaje pokretne radionice, ali i prezentacije ostatka opreme Abdurahmanović je istakao potrebu ulaganja u opremu i mehanizacija ovog preduzeća, jer je dosadašnja oprema amortizovana i zastarjela, a nova će poboljšati i ubrzati procese rada na terenu.

Ovo je posebno značajno u vrijeme velikih akcija i radova. Osim toga, Park proteklih dana na terenu realizira brojne radove pripreme zelenih površina, stabala i sadnog materijala za obilnije padavine, snijeg i niske temperature.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...