Novo izdanje emisije
43

Pratite gostovanje ministra Sevlida Hurtića u Klix Studiju

V. K.
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić gost je novog izdanja emisije Klix Studio s Emelom Burdžović, a njegovo gostovanje uživo možete pratiti na Klix.ba.

Tokom gostovanja ministar Hurtić osvrnut će se na niz aktuelnih pitanja od kojih je jedno svakako i ono koje se odnosi na današnji skup predstavnika Bošnjaka koji je organizovan u Sarajevu, a na koji su se odazvali predstavnici Bošnjaka kako u BiH tako i iz drugih zemalja regije.

Jedna od tema razgovora tiče se i Rezolucije o Srebrenici o kojoj će se raspravljati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a koja je u posljednjih nekoliko dana izazvala niz burnih reakcija kako u Bosni i Hercegovini tako i u susjednoj Srbiji.

Hurtić će u novom izdanju Klix Studija govoriti i o svom odnosu s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom za kojeg je ranije govorio kako je čovjek s kojim se sve može dogovoriti.

Državni ministar će se tokom razgovora osvrnuti i na aktuelni rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te odnose unutar koalicije stranaka na državnom nivou.