vijesti
0

Požar oko glavnog mosta u Varšavi, borba s vatrom trajala satima

SRNA
(Foto: EPA)
Požar oko glavnog mosta u Varšavi ugašen je, nakon desetočasovne borbe sa vatrenom stihijom, a, srećom, nema žrtava, izjavio je jutros portparol vatrgoasne službe Pavel Fratčak.

"Požar je izbio sinoć na mostu Lazjenkovski, a ugašen je tek jutros. Vatrogasci i dalje prate mjesto požara da bi se uvjerili da se vatra potpuno ugasila", dodao je portparol.

U akciji je učestvovalo 144 vatrogasaca koji su sa obje strane obale rijeke Visle gasili vatru, a u gašenju požara učestovao i jedan brod.

"Akcija je bila izuzetno teška, vatrogasci su radili u ekstremno teškim uslovima", precizirao je portparol.

Vatra je, najvjerovatnije, planula ispod mosta na desnoj obali rijeke Visle. Prvo su se zapalile daske koje su bile postavljene zbog modernizacije mosta, a zatim se požar proširio.

"Stručnjaci bi trebalo da provjere da li je konstrukcija mosta oštećena, ali je već izvjesno da je asfalt većim djelom oštećen", izjavio je Fratčak.

Prema prvim procjenama, pričinjena je veća šteta. Oštećeni su telekomunikacioni kablovi, elektični vodovi i vodovi za gas.

Saobraćaj koji se preko mosta odvija u šest traka preusmjeren je ka drugim mostovima u gradu, prenio je AFP.

Most Lazjenkovski već je bio oštećen u požaru, samo godinu dana nakon izgradnje 1974. godine.

"Požar je izbio 23. oktobra 1975. godine, gotovo u sličnim okolnostima. I reći da se istorija ne ponavlja", dodao je Fratčak.